Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Vietnamas: dvi savaitės turistų rojuje ir viena itin nemaloni patirtis

Halongo įlanka

Pasirodė mano straipsnis apie dvi savaites praleistas Vietname. Žinoma, kad ne viskas tilpo į šį straipsnį. Be to, ne viską galiu rašyti. Pavyzdžiui, nerašiau to, kad iki galo Vietnamu nesimėgavau. Taip, tai beprotiškai graži šalis, tačiau visi turistai, jei turi vos kelias savaites, lanko tik tas pačias vietas. Tas pats maršrutas: Hanojus-Hujė-Hojanas-Saigonas.

Be to, Hanojuje mane ištiko siaubinga patirtis, trukusi kokia 20 minučių ar pusvalandį. Su drauge ispane ir jos sesers pažįstamu vietnamiečiu sėdime viename bare dūzgiančiame Hanojaus senamiestyje. Mes su ispane pasakojame vietnamiečiui apie Indoneziją, jis n pasakoja apie Vietnamą. Staiga į mus atsisuka vienas vyriškis, ir ima klausti, kaip mes vieni kitus pažįstame. Pradedame kalbėtis. Juk taip galima užmegzti įdomių patirčių. 

Paklaustas, ką jis čia veikia, vyriškis atsako, kad "apturi velnioniškai gerą laiką" ("I am having a fucking great time here!"). Jis yra iš Lenkijos, čia gyvena jau daugiau nei metus. Yra dailininkas.

Paklausia, kodėl aš gyvenu Indonezijoje. Atsakau, kad savanoriauju, o Indoneziją pasirinkau, nes ji musulmonų šalis, o aš domiuosi islamu. Štai čia pašnekovo veidas pasikeičia. 

- Aš buvau Irake, ir žudžiau tuos išsigimėlius/I was in Iraq and I killed those motherfuckers. - a guy said to me.
- Jūs žudėte žmones./You killed people. - I said.
- Taip./Yes. - atsakė jis.
- Noriu pasakyti, kad žudėte žmones, ne išsigimėlius./ I wanted to say, you killed people, not the motherfuckers.
- Aš manau, kad tu nusišneki bet čia tavo reikalas.Į tave niekas niekada nešaudė, o aš buvau ten. /I think you are full of shit and talk nonsense. But it's your business. You haven't been shot at. I was there.

Po kiek laiko diskusijų, kad lenkas kariaujantis Irake nelabai, ką gali sakyti apie teisingumą, kai yra apšaudomas irakiečių, be to aš gyvenu tarp musulmonų, daug keliavau musulmonų šalyse, apibendrinimai yra nesąmonė, jis atsako:

-Ištekėk už musulmono, ir po poros metų pašnekėsim. Aš su džiaugsmu žudžiau tuos išsigimėlius. Ir jei tu pasirinksi jų pusę, mielai nušausiu ir tave. /You marry a Muslim, and after few years we will talk, I gladly shoot those motherfuckers. And if you would choose them, well, I will gladly shoot you too. 

(well, I'm not sure I want to see his paintins...)

Po šito. Jis baigia gerti alų ir išeina iš baro. O manyje sumišę pykčio ir nuostabos jausmai. Niekaip negaliu suprasti, atsisakau suprasti tuos žmones, kurie nemato žmonių žmonėse. Bet tokia patirtis man ne pirma. Labai dažnai, kai pasakau, kad domiuosi islamu, kad mėgstu keliauti po musulmonų šalis, turiu gintis. Kodėl? 8 mėnesiai Indonezijoje, ir islamas bei musulmonai neatrodo nei kiek nežmoniškesni nei anksčiau. Žmonės, atverkit akidangčius.

Tačiau nepaisant kelių ištikusių nesklandumų ir "kartotės" (ta pati patirties visiems turistams), Vietnamas be proto graži šalis:) Štai straipsnio pradžia ir nuoroda į patį straipsnį:

Prieš keletą metų keliaudama po Iraną vienoje Isfahano miesto kilimų parduotuvių sutikau čeką. Jis trenkėsi per visą Aziją autobusu į Vietnamą, kuriame planavo apsigyventi. Iki to momento mano svajonėse apie būsimas keliones Vietnamas niekuomet nefigūravo, bet klausantis čeko pasakojimų ši šalis tapo vienu ateities planų.

Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Keliones/vietnamas-dvi-savaites-turistu-rojuje/191472http://lzinios.lt/lzinios/Keliones/vietnamas-dvi-savaites-turistu-rojuje/191472
© Lietuvos žinios

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

I dream of Jordan

I remember I was once in Jordan. It was the end of 2016 and I was visiting a friend who lived there. I was travelling alone and it was quite a strange and new experience to me.  Travelling alone in the Middle East. Scary and exciting.  First stop - Amman Next stop - Petra. One night I stayed Ghassab (in the picture below), who has a cave somewhere near Petra. Here he is leading us to the beautiful city from the other side... After visit to Petra, we spent a night in the cave and in the morning, instead of alarm, we some these amazing visitors... One more day in Petra... Next stop - Wadi Rum. A bedouin asked me what I wanted to do, I said I want to spend a night alone in the desert. So he left me with these, alone... Morning in the desert. And the the other bedouin came and showed me around. A visit to a small city As-Salt, which definitely worth your time.  And, of course, Jerash... And

Filmo "Visko teorija" ir dar kelių lietuviškų filmų recenzijos

Na va, pagaliau grįžau prie rašymo apie įvairius filmus. Prieš mėnesį Lietuvos filmų centro svetainėje buvo publikuotos mano recenzijos apie dokumentinį filmą „Dviračiais per Gruziją“ bei animacinį filmą „Aukso žirgas“ . Prieš kelias dienas apie naujausią lietuvių vaidybinį filmą „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ . Nei vienas filmas, deja, nevartas jūsų laiko. Taip pat, šiandien publikuota recenzija apie filmą „Visko teorija“ tinklaraštyje www.lrt.lt . Šio filmo irgi siūlyčiau išvengti:) Kita vertus, jei „Oskarai“ nors kiek teisingi, pagrindinis šio filmo aktorius turėtų laimėti statulėlę. Gero kino:)